Nezaradené

Niečo o zelenom čaji

kvalitny caj

ZELENÝ ČAJ

V roku 2015 pokryla Čína 80% svetového trhu so zeleným čajom.

Zelený čaj je spracovaný a pestovaný rôznymi spôsobmi v závislosti od typu požadovaného zeleného čaju. Výsledkom týchto metód je zachovanie maximálnych množstiev polyfenolov a prchavých organických zlúčenín, ktoré ovplyvňujú vôňu a chuť. Rastúce podmienky sa dajú rozdeliť na dva základné typy – tie, ktoré sú pestované na slnku a tie, ktoré sa pestujú v tieni.

Spracovanie

Zelený čaj sa spracováva buď pomocou remeselných alebo moderných metód. Sušenie na slnku, pálenie na koši alebo na drevenom uhlí sú bežnými remeselnými metódami. Sušenie v rúre alebo v pare sú bežnými modernými metódami.

Voľný listový zelený čaj bol najobľúbenejšou formou čaju v Číne od čias dynastie. Zatiaľ čo čínsky zelený čaj bol pôvodne varený, po dynastii bol zvyčajne spracovaný tým, že sa vypaľoval v suchom woku. Ďalšie procesy používané v súčasnosti v Číne zahŕňajú vypaľovanie pecí, vypaľovanie koša, sušenie v bubnoch a sušenie na slnku. Zelený čaj je najrozšírenejší čaj v Číne.

Všetok komerčný čaj vyrábaný v Japonsku je dnes zelený čaj, hoci na krátky čas sa vyrábal aj čierny čaj. Hlavne koncom 19. a začiatkom 20. storočia. Japonská výroba čaju je silne mechanizovaná a vyznačuje sa využívaním moderných technológií a procesov na zlepšenie výnosov a zníženie pracovnej sily. Kvôli vysokým nákladom práce v Japonsku sú iba tradičné čaje najvyššej kvality vytrhávané a spracované ručne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *