Strava, Životný štýl

Kapustový koláč alebo placky

Ahoj,

minulý týždeň sa o mňa niesol v znamení kapusty. Keď si kúpiš jednu obrovskú hlávku, tak ti vlastne nič iné neostáva, no v zime sa kapustu jesť oplatí, čiže sa môžeš inšpirovať a niečo si ukuchtiť tiež.

Kapustový koláč alebo placky

Ingrediencie:
● ½ väčšej hlávky kapusty
● 2-3 vajíčka
● 1 šálka cícerovej múky
● cibuľa
olej
soľ a korenie

Postup na koláč:

Kapustu si pokrájaš na pásiky. Do receptu je možné použiť aj surovú, ale mne viac vyhovuje trochu ju povariť, aby zmäkla, no pokojne tento krok vynechaj. Na panvicu si dáš trošku oleja a opražíš cibuľku. Cibuľa aj kapustu dáme do jednej veľkej misy, pridáme 3 vajíčka, soľ, čierne korenie a poriadne to premiešame. Po premiešaní pridáš cícerovú múku a zase miešame. Pripravíme si dve panvice. Na jednej si zohrejeme trochu olivového oleja a rozotriš si zmes, tak aby bola rovnomerne po celej ploche panvice asi do výšky 2 cm a opekáš cca 4 minútky. Nemusíš použiť hneď celú zmes, mne z toho vyšli 3 koláče, ale ja mám menšiu panvicu. Koláč potom prehodíš na suchú panvicu a opekáš na sucho na miernom ohni ďalšie 4 minúty.

Postup na placky:

Kapustu si nakrájaš a rozmixuješ vo food processore, posolíš ju a cez sitko z nej vytlačíš prebytočnú vodu. Na panvici si opražíš cibuľku. Kapustu si dáš do veľkej misy, pridáš 2 vajíčka, soľ, čierne korenie, cícerovú múku a poriadne to premiešaš. Na panvici si rozpáliš trochu oleja a zo zmesi vytvaruj placky. Opekaj z oboch strán.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *